BBC är ju helt fantastiska på att göra naturdokumentärer. Deras serie “Plants” som handlar om växternas liv visar verkligen att det är frågan om levande organismer. De använder tekniken “time-lapse”, d.v.s. de använder vanliga stillbildskameror för att ta massor av bilder med intervall som sedan sätts ihop till en film. 6 delar finns på YouTube, och på slutet visar de hur det går till rent tekniskt (8 minuter in i del 5 samt hela del 6).

Se och beundra:

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Kameraåkningen över kullen som är ca 1 minut lång tog alltså 2 år att göra. Snacka om fotoprojekt!

Hittade tipset på Moderskeppet, tack för det.

Eftersom jag nu försöker driva nån sorts fotorelaterad hemsida/blog så får jag väl lov att lägga in lite av mina blombilder också då. Inte för att jag direkt kan konkurrera med BBC, men …

Det som slår en (mig) när man fotar blommor på nära håll är:
– de är väldigt vackra
– det finns oändligt många fina motiv
– det är väldigt svårt att göra något bra av en blombild, d.v.s. att få det att bli nåt mer än “bara” en bild av en blomma
– jag ska nog undvika att köpa ett makro-objektiv eftersom jag då skulle kunna spendera många timmar (som jag inte har) på att krypa runt på alla fyra och leta småmotiv

Inga nya bilder…

… och ingen musik