I måndags var det återigen dags för den lilla traditionen “måndagsfoto”. I brist på nåt särskilt tema så blev det tema “3”. Det blev dessutom ett bra tillfälle att prova min nya leksak… jag har nämligen efter mycket funderande köpt en 70-200/2,8. Inte Nikons eget, men väl Sigmas variant för en tredjedel av priset. Så här långt verkar det riktigt skarpt och bra.

Om du inte förstår vad 70-200/2,8 innebär så är det alltså en ljusstark telezoom. Och vad är grejen med det då? Jo, man får möjlighet till en snäv bildvinkel och kort skärpedjup vilket ger en massa kreativa möjligheter. Porträtt med suddig bakgrund, möjlighet att komma “nära” motiv som är långt borta, möjlighet att skala bort onödigt skräp runt motiv och i bakgrund m.m.


Och så själva objektivet:


Kamerans räkneverk: samma som igår
Just nu i öronen: Franz Ferdinand – Take me out